Отлично представяне на русенци на международен и национален турнир по информатика

08:59, 30 ное 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отлично представяне записаха русенски ученици в XV Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов", който се проведе през почивните дни в Гранд хотел "Шумен", предаде репортер на Topnovini.bg.

Над 200 деца от 14 области взеха участие в турнира, като за седма поредна година, паралелно с него се организира и международно състезание по информатика по формата на международната олимпиада по информатика. В него се включиха 80 български ученици, заявили участие и в двете състезания, и 64 състезатели от Румъния, Русия, Република Татарстан (в състава на Руската федерация), Сърбия и Молдова.

Организатори на изявите са Министерство на образованието и науката, Община Шумен, Регионален инспекторат по образованието – Шумен, Факултет по математика и информатика към Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" и Природоматематическа гимназия "Нанчо Попович", гр. Шумен.

Петър Няголов от МГ "Баба Тонка" - Русе се окичи със златен медал в група "Джуниър" на Международния турнир и стана първи в група "В" (IX - Х клас) на националното състезания.

Първото място със свои връстници от Плевен и София в група "D" (VI - VII клас) раздели Виктор Кожухаров от Русенската математическа гимназия.

Емил Инджев от същото учебно заведение остана 15-и с оценка 5.2 в група "А" (XI - XII клас).

В група "Е" (IV - V клас) пък Теодор Ковачев от ОУ "Любен Каравелов" заслужи оценка 5.5.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама