"Коледно изложение за изкуства и занаяти" за трета поредна година в Русе

09:00, 30 ное 15 / Култура 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на националното обединение на музеите в Румъния д-р Върджил Стефан Нитулеску ще посети "Коледното изложение за изкуства и занаяти", съобщиха от организаторите на третия пореден подобен форум Дунавски център за изкуства и занаяти /ДЦИЗ/.

Д-р Върджил Нитулеску е директор и на Националния музей на румънското село в Букурещ - една от водещите подобни институции в Европа. Преди това той е заемал различни водещи позиции в румънската държавна администрация, свързани с националното културно наследство, в това число главен секретар в Министерството на Културата, както и държавен секретар за националното културно наследство.

Д-р Нитулеску е на посещение в Русе по покана на ДЦИЗ, който поддържа активно сътрудничество с музеят в Букурещ. През октомври т.г. двете организации са провели съвместна среща на представители на изкуствата и занаятите от осем държави от Дунавският регион, на която е взето решение за създаване на Алианс на Дунавските изкуства, включващ в себе си сродни структури от целият Дунавски регион.

"Коледното изложение за изкуства и занаяти" ще се състои от 3 до 6 декември във фоайето на МОЛ Русе. В него се очаква да се включат и изложители от Сърбия, което организаторите се надяват да е поредна стъпка към реализирането на ежегоден международен панаир за изкуства и занаяти в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама