Гласуваха допълнителни 14 хил.лв. за ликвидация на "Летище Русе"

09:14, 30 ное 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе гласува нови 14 500 лв. за приключване на ликвидацията на "Летище Русе" ЕООД.

Разходите са за изплащане на заплати на персонал, счетоводно обслужване, заплащане на ликвидатор, експертиза на документите на дружеството от Държавен архив и данък върху прехвърлянето към Община Русе. 

В същото време, съгласно Докладна записка, постъпила в Общински съвет - Русе, от директора на ОП „ Паркстрой“ е проявен интерес към транспортна техника и др. материални активи, собственост на „Летище - Русе“ ЕООД, в ликвидация. 

Заедно с паричната вноска бе прието и част от техника, собственост на "Летище Русе" да бъде прехвърлено към ОП "Паркстрой".

Сред съоръженията са: трактор Беларус, който е оборудван с гребло, специален автомобил Мултикар, който представлява цистерна с помпа и съответните приспособления към нея; роторен снегорин;  шмиргел стационарен и др. Техниката е в работно състояние, но същата се води счетоводно на цени от 3 – 4 лева, тъй като е с изтекъл амортизационен срок. Отделно от това има две авио стълби, едната от които е задвижвана от акумулатори и понастоящем е неизползваема, а другата е монтирана на автомобил УАЗ.

В голямата си част всички движими вещи на „Летище - Русе“ ЕООД, в ликвидация  във времето са придобивани и ползвани във връзка с поддръжката на района и сградата и биха могли да бъдат ползвани и в бъдеще от създаденото звено „Летище Русе“ към ОП „Паркстрой - Русе“, отговарящо за обекта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама