Маргарита Михнева обвини "Биволъ" в манипулация със записите от „Яневагейт“

09:16, 30 ное 15 / Политика 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журналистът Маргарита Михнева обяви, че вече всеки в обществото знае кой е направил записите от т.нар. „Яневагейт“. Пред БТВ тя директно обвини създателя на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Асен Йорданов в манипулация. Припомняме, че именно в тази медия се появиха за първи път записи от разговори между съдия Румяна Ченалова и бившия ръководител на Софийски градски съд Владимира Янева. В аудиото се споменаваха имена като „Бойко“ и „Делян“, а в други случаи имаше и обръщение „Главния“.

Михнева поиска Йорданов да бъде призован да даде показания от къде има записите и дали ги е монтирал, за да потърси по-голям ефект.

„Да призоват Асен Йорданов, храбрия бивол, който много добре знае, че когато тези записи са му предоставени, той след това ги е монтирал. От диалога е направил монолог. Забележете кои имена са пуснати вътре – Сотир Цацаров, Бойко Борисов и Делян Пеевски“, заяви Михнева.

Според нея „Биволъ“ са пуснали тези записи, за да объркат работата по разследването на Янева.

„Естествено, че Ченалова им е подсказала тази работа, защото тези записи са незаконно взети“, добави Михнева и уточни, че записите не могат да бъдат сигурно веществено доказателство за един бъдещ наказателен процес.

Така се образува втори сериозен казус между Михнева и Асен Йорданов. В края на октомври той обяви, че ще съди колежката си за клевета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама