Фалшификатори на евро застават пред съда в Пловдив

09:29, 30 ное 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пред състав на Окръжния съд в Пловдив днес се изправят трима фалшификатори на валута. Петър Петров, Румен Николов и Георги Георгиев са обвинени, че в периода от март до май 2011 г. в Пловдив и Първомай са се сдружили с цел извършване на престъпления–изготвяне и разпространение на подправени парични знаци.

Престъпната групата беше задържана при зрелищната полицейска операция "Еврото". При ареста на 13 май 2015 г. в Пловдив у Румен Николов са били открити 404 бр. фалшиви банкноти с номинал от 500 евро. В периода от 28 април до 2 май 2011 г. в Пловдив и София при условията на продължаващо престъпление той е прокарал в обращение на служители под прикритие подправени парични знаци, за които е знаел, че са подправени, пише в обвинителния акт.

Фалшивите пари са били изготвяни от Петър Петров в Първомай. При задържането на групата е било установено, че тя укрива предмети, материали, оръдия, за които се е знаело, че са предназначени за подправка на банкноти от 500 евро. Според обвинението у Петров е била намерена флашка с файлове на различни елементи от купюрите за фалшифициране.

Заседание по делото е насрочено и за 1 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама