Варненец отива в затвора за укриване на краден автомобил

10:14, 30 ное 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненецът Искрен Манолов ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за укривателство на краден лек автомобил. Това реши Окръжният съд след обжалване на първоинстанционната присъда от страна на подсъдимия. Магистратите прецениха, че Манолов трябва да лежи в затвора за срок от 3 години при строг режим и да плати глоба в размер на 5 хил. лева.

Престъплението било извършено на 23 май 2012 г. във Варна. Лекият автомобил „БМВ 530" и намиращият се в него мобилен телефон, оценени на обща стойност 52686, били собственост на Йаохим Уинклър. При пристигането си в България през нощта, немският гражданин паркирал автомобила си на улицата, където се намира жилището му в град Варна. Още същата нощ превозното средство е било откраднато от неизвестно лице и предадено на Маринов. Подсъдимият е предполагал за незаконния начин на придобиване на автомобила, става ясно от материалите по делото, но пред въззивната инстанция той заяви, че не е знаел, че има проблем със собствеността на укрития автомобил. Деянието е извършено в изпитателния срок на предходна осъдителна присъда.

Варненският окръжен съд прецени, че произнасянето на Районния съд за привеждане в изпълнение на отложеното наказание е правилно. Затова ВОС остави жалбата на Маринов без уважение и потвърди присъдата „лишаване от свобода“ за 3 години при първоначален строг режим, като отделно следва да се изтърпят още 3 години по отложеното наказание.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама