СДС съзря в „Яневагейт“ хвърляне на „бомби“ за дискредитиране на политици и магистрати

10:44, 30 ное 15 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюзът на демократичните сили излезе с официална позиция около разразилия се скандал „Яневагейт“. От партията, която е част от Реформаторския блок, изразиха своята сериозна загриженост от задълбочаването на скандала и уточниха, че това са поредните незаконни записи, изтекли в медийното пространство, които се използват за нагнетяване на напрежение и дискредитиране на политици и магистрати.

„Хвърлянето на „бомби“ в удобни за определени кръгове моменти, се превърна в често използван метод през последните години. Липсата на ефективни действия за разследването и прекратяването на тези опасни практики, ерозира доверието в институциите и превръща цялата държава в заложник на компроматни войни“, пишат от СДС.

Според дясната партия „Яневагейт“ потвърждава позицията им, че „съдебната система боледува и има спешна нужда от реформиране“. Те призоваха парламентарно представените партии в България „да не се поддават на изкушението да търсят политически дивиденти от поредната криза в съдебната система, а да направят възможното тя да бъде реформирана бързо“.

„Яневагейт“ е поредният стрес-тест за съдебната система и тя, бидейки независима, трябва да покаже воля и сама да намери механизмите за успешното справяне с тази криза. Действията и решенията на отговорните институции в съдебната система, ще дадат още по-ясна представа за нейното истинското състояние“, уточниха от СДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама