Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров за случая "Извини се, бе" (видео)

10:49, 30 ное 15 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание нови две искания за даване на разрешение за сваляне на имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Исканията този път са за извършени от него престъпления от общ характер през 2011 г. .Батак и през 2013 г. в София, съобщиха от прокуратурата.

Така депутатът се сдоби с нови обвинения, след като вече е подсъдим по делото за действията му пред т.нар. клекшоп, когато се опита да направи проверка на магазина, тъй като имал информация, че в него се продават наркотици и цигари без бандерол. По този казус бе свален и имунитета на друг народен представител от партията - Десислав Чуколов. Очаква се скоро да бъдат повдигнати обвинения на Сидеров за нахлуването му в НАТФИЗ в нощта на изборите, когато предизвика масови безредици по централни столични улици. 

Първото от новите искания за сваляне на имунитета на лидера на "Атака" е за действията му на 17 май 2011 г. в Батак. По време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Волен Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 

Тогава кметът на града издал заповед да не се провеждат политическите изяви на партии, както и излагането на знамена, плакати, лозунги и скандирания с такава насоченост. Това обаче не спряло Сидеров да прекъсне концерт на деца от мажоретен състав, като нахлул на трибуната, последван от симпатизанти и членове на партията. Той започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система, предназначена за осигуряване на празничната програма. С цел опазване на децата, както и на гражданите и гостите на града и за да не се стигне до саморазправа със симпатизантите на ПП „Атака“, празничната програма прекъснала, тъй като била провалена.

Другият казус, по който Цацаров поиска имунитета на Сидеров е прословутия скандал между него и журналиста от телевизия СКАТ Теодор Ангелов, при който депутатът няколко пъти го призова с думите "Извини се, бе!" да получи извинение за думи на собственика на медията и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

Пристигналият на място полицейски служител застанал между журналиста и Сидеров, в резултат на което Ангелов успял да се оттегли. Словесната атака на лидера на "Атака" се пренесла пряко върху полицейския служител, отново с обиди и заплахи. Полицаят е блъснат в областта под гърдите от Сидеров и в същото време на висок тон е обвинен от него, че сам е бутал и блъскал народен представител. В резултат от блъскането на Волен Сидеров, полицейският служител изпитал силна болка, залитнал назад и отстъпил.

Събраните доказателства сочат на хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама