Обсъждаха растящата безработица в Търговище

11:09, 30 ное 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Растящата безработица в област Търговище и възможностите за нейното овладявани обсъждаха членовете Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Заседанието беше председателствано от зам.областния управител Стефан Иванов.

Директорът на Дирекция „Бюро по труда“ Иван Топалов запозна присъстващите с картината на трудовия пазар в област Търговище, която показва повече безработни регистрирани на борсата през октомври. Топалов поясни, че техният брой се увеличава с 313 в сравнение с края на септември, което е характерно за периода, когато приключва сезонната заетост и поради по-големия входящ поток се повишава нивото на безработица.

Директорите на 3-те бюра по труда в област Търговище заявиха, че за ограничаването на темпа на растеж на регионалната безработица и стимулиране на нарастването на заетостта на пазари на труда ще продължават да насочват действията и инициативите си към ефективно трудово посредничество на първичния пазар на труда и ефикасно реализиране на утвърдения инструментариум на активната политика по заетостта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама