Две фирми искат да чистят община Шумен през зимата

11:19, 30 ное 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската фирма „Барс” и „Интерпрестиж” ЕООД – Смядово са подали оферти за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и улиците в кварталите на Шумен и селата, това стана ясно днес на заседание на комисията за отваряне на офертите.

Обявената преди месец обществена поръчка е за 144 хил. лв. без ДДС включва снегопочистване, опесъчаване, лугиране на 142 км. общинска пътна мрежа за календарната 2016 г.

В заданието е посочено че трябва да се обезпечи почистването от сняг и лед, третирането против заледяване и обезопасяването на общинските пътища и улиците в селата на територията на община Шумен и кварталите „Дивдядово”, „Мътница” и „Макак”.

Пътните настилки и съоръжения трябва да бъдат опесъчени и обработени против хлъзгане, за да се осигурят условия за нормално протичане на движението и предпазване от образуване на снегонавявания по пътищата от общинската пътна мрежа.

Снегопочистването ще се извършва до опорен пункт на населеното място – кметство, магазин, обръщало и др. Община Шумен може да възлага и снегопочистване на пътни участъци, свързани с нуждите на населението, се посочва в условията на поръчката.

Средствата за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и на улиците в селата и кварталите на Шумен се осигуряват от целева субсидия и от бюджета на общината.

Комисията днес разгледа офертите на двете фирми по допустимост, отварянето на ценовите предложения  вероятно ще стане до края на тази седмица, съобщи главният юрисконсулт на общината Иван Кавръков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама