Събират пари за книги на коледен базар във Варна

12:16, 30 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледен базар подреди читалище "Просвета 1927" в квартал Аспарухово. В библиотеката на читалището вече се предлагат оригинални пижами за книги, коледни торбички и картички, ръчно изработени от школите по изкуства и библиотекарите в читалището. Предвижда се със средствата от базара да бъдат закупени нови книги за библиотеката.

Базарът е първата проява от Коледния афиш на читалището.  Традиционният коледен концерт „Аспаруховска приказка” на самодейните състави на читалището е на 11 декември във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

12 декември ще е един от наситените със събития дни. В Галерия „Аспарухово Арт” е подредена изложба на малкия формат „… и беше добро”, събитие от афиша на Рождественски салон на изкуствата във Варна. Традиционната коледна изложба в читалището тази година ще има нетрадиционно преливане в „Коледна нощ в библиотеката”.

В афиша още са включени среща с детската писателка Яйла Коцева, конкурс за коледни погачи, сладки и песни „Коледен кравай”, изложба на децата от школа „Шарена палитра” и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама