Поредно международно признание за русенски талант

12:12, 30 ное 15 / Култура 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младата русенка Мира Пуйкова се завърна от участие в първото издание на Международния музикален конкурс „Euro Pop Music Vision” в гр. Букурещ, Румъния, организиран от италиано-румънската културна асоциация „Veronika Arts“. Солистката от Детска вокална група „Слънце“ към ОбДЦКИ с вокален педагог Наталия Константинова и ученичка от СОУЕЕ, бе допусната до участие след успешно преминаване през три етапа на селекция, съобщиха днес от Община Русе.

Мира е впечатлила журито със своето изпълнение и това й е донесло първо място в първа възрастова група. Тя е представила авторската си песен „Котешки проблеми“ по музика на Валери Костов и текст на русенската поетеса Анета Мутафова. Възпитаничката на Константинова е получила и официална покана за участие в Международния конкурс „VOLARE“ 2016.

Участници от Румъния, Италия, Швеция и България са оценявани от 7-членно международно жури с председател Мирчеа Драган – композитор и професор в консерваторията и музикален директор на Асоциацията на румънските телевизии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама