Съдът решава ще касират ли изборите в Павел баня

12:19, 30 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският административен съд, в седемдневен срок, трябва да излезе с решение, дали ще бъдат касирани изборите за кмет в Павел баня. Това стана ясно днес на поредното заседание по делото образувано  по жалба на Иса Бесоолу, кандидат за кмет на община Павел баня от ДПС, против решение на Общинската избирателна комисия от 2 ноември т. г.

Иса Бесоолу, който загуби балотажа в борбата за кмет само с 39 гласа, обжалва решението, с което Станимир Радевски, подкрепен от обединение от партии,  е обявен за кмет и поиска ново преброяване на бюлетините. По късно бе внесена нова жалба  от Мурад Моллаахмед, председател на общинския съвет на ДПС в Павел баня.

Днес бяха изслушани трите вещи лица, извършили повторното броене. Те  заявиха, че са били единодушни по време на преброяване на бюлетините и изготвяне на заключението. Адвокатът на Исса Бесоолу  поиска повторна съдебна експертиза с нови вещи лица. Тя оспори резултатите  в седем секции като заяви, че в някои случаи бюлетина с определен знак е била считана за валидна, а в други за невалидна.  Съдия Бойка Табакова обаче не уважи искането и прие заключението на вещите лица. Според съдебно-техническата експертиза преднината между двамата кандидати се е запазила и дори увеличила като от 39 се е покачила на 64 гласа. За Станимир Радевски са гласували 4012 души, а за Исса Бесоолу 3948 от имащите право на глас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама