Бургас отбелязва Световния ден за борба със СПИН с множество инициативи

12:39, 30 ное 15 / Любопитно 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световният ден за борба със СПИН - 1 декември, ще бъде отбелязан с множество инициативи, съобщиха от Общината. Тази година Националната антиспин кампанията е под мотото: "Нулева стигма, нулева дискриминация" и се подкрепя от Местен координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на Министерство на здравеопазването.

От 11:30 - 15:30 часа - Младежки форум на тема: "Заедно за съпричастността" в Културен център "Морско казино". Участие ще вземат ученици, младежки лидери от бургаските училища.

Целта на форума e да се отвори пространство, където младите хора да дискутират  по проблемите на съпричастността, стигмата и дискриминацията спрямо ХИВ-позитивните лица; да се повиши толерантността и чувствителност на младите хора спрямо другите, т.нар. "различни" от нас. 

От 12:30 - 13:30 часа - Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници на техните съученици и учители по бургаските училища.

От 16:30 -18:30 часа - Доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилни медицински кабинети, разположени на възлови места в Бургас: площад "Тройката" и пред Часовника до сградата на Община Бургас.

Ще бъдат раздавани и здравно-информационни материали с цел популяризиране на употребата на предпазни средства и мотивиране на гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

От 17:00 часа - Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама