Прокурор Бецова не знае защо предлагат дисциплинарка срещу нея

13:30, 30 ное 15 25 715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокурорът от Софийската градска прокуратура Боряна Бецова, която е предложена за дисциплинарно производство от правосъдния министър Христо Иванов, не знае за какво й се иска наказание, но не се чувства притеснена. Това заяви тя пред журналисти, съобщава dnevnik.bg.

На въпрос дали причината не е в прекратената от нея преписка срещу бившия министър на инвестиционното проектиране от кабинета "Орешарски" Иван Данов за това, че е получавал помощи във Франция, докато тук е преподавал и е открил архитектурно бюро.

"Надявам се проверката на ВСС да установи фактите, защото едно се пише в медиите и то невинаги съответства на онова, което е в кориците на делото. Според член 37 на една международна конвенция, който е получава заплата до 70% от предишното възнаграждение, може да получава обезщетение при определени условия", обясни тя. 

Допълни, че във Франция в продължение на години не са образували дело, за да разследват случая. 

Прокурор Бецова опроверга предположението на журналистите, че е изчакала да изтече давността на деянието и тогава е прекратила преписката на това основание.

Тя, заедно с ръководителя на Софийската градска прокуратура Христо Динев, са предложени от министъра на правосъдието Христо Йорданов за дисциплинарни производства, което днес ще обсъди ВСС на извънредно заседание.

Бецова стана известна и с отказа си да разследва депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му, както и с това, че беше натоварена с проверката на доходите на членове на "Протестна мрежа". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама