Цветанов: Победата на ГЕРБ в местните избори засили отговорността ни

13:47, 30 ное 15 / Политика 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победата на ГЕРБ на местните избори е засилила предизвикателствата пред партията, но и отговорностите. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на конференцията „Перспективи пред местната власт и новия програмен период“.

„ГЕРБ за първи път спечели изключително много кметове. Това, което направихме е, че имаме 129 кмета. Тук искам да подчертая, че старият ни резултат беше 94. Четирима или петима от старите кметове не повтарят мандата си. Идеята на тази конференция е да се познавате, да станете силен отбор и да бъдете част от развитието на България и на регионите“, каза Цветанов. Той обясни и причината на конференцията да бъдат поканени всички областни кметове, независимо от коя партия са.

„Тъй като тази конференция може да бъде изтълкувана по много начини, както от нашите политически опоненти, така и от всички, които могат да импровизират в публичното пространство. Взехме нестандартно решение – на тази среща да бъдат поканени и всички областни кметове, които не са от ГЕРБ. Няма от какво да се притесняваме и какво да крием. Днес са тук кметовете на Плевен, Монтана, Добрич. Така показваме, че за нас е важно развитието на регионите и всички ще бъдем част от него“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Конференцията за предизвикателствата пред местната власт ще продължи два дни. Днес участие в срещата ще вземат още регионалният министър Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов, земеделският министър Десислава Танева, екоминистърът Ивелина Василева и вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама