Близо 4,8 тона хранителни продукти са събрани в училища в Добрич от кампания на БЧК

13:57, 30 ное 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на Деветата обществена кампания за набиране на хранителни продукти в училищата на Добрич, проведена от БЧК, са участвали 19 от поканените 25 училища в областта, съобщиха от хуманитарната организация. Събрани са 4792.35 кг. хранителни продукти - боб, леща, ориз, олио, захар, брашно и макарони.

   Целта на кампанията е създаване на нагласа и условия в обществото за системни дарения на хранителни продукти на местно ниво за подпомагане на хората от третата  възраст в Добрич. Кампанията се проведе от 3 до 13 ноември. Общата стойност на събраните продукти е 6098.21 лв.

Най-много хранителни продукти – 1,114 тона, са събрали учениците от СОУ „П. Р. Славейков“ в Добрич. В класирането на средните общообразователни  училища на второ място са ХГ ”Св. Кирил и Методий” – 358.3 кг., а на трето място – СОУ ”Кл. Охридски – 317.05 кг. При основните училища най-много продукти са събрали учениците от ОУ „Хр.Ботев” – 374.7 кг., втори са ОУ „Хан Аспарух” – 274.2 кг., а трети - ОУ „Христо Смирненски” – 130 кг.

Областния съвет на Български Червен кръст изказва благодарност на всички ученици и техните семейства взели участие в обществената кампания и им пожелава весели Коледни и Новогодишни празници. Събраните продукти ще бъдат разпределени на хора от третата възраст с ниски доходи в навечерието на Коледните и новогодишни празници                              

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама