Пловдивчанин отива на съд за фалшив сигнал за бомба

14:08, 30 ное 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишния пловдивчанин Атанас Христов за предаване по телефон на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога - престъпление по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Христов е предаден на съд за това, че на 31 януари 2015 г. се обадил на тел. 112 чрез картата си на абонат на чешки мобилен оператор и съобщил, че има бомба в I РУ на МВР в Пловдив.

Обвиняемият работел като международен шофьор и разполагал със СИМ карти на различни чуждестранни оператори. Той имал навика често след употреба на алкохол да звъни с лъжливи сигнали, включително и на тел. 112. На 20 януари 2015 г. в присъствието на свидетел в дома си в Пловдив се обадил от чешка СИМ карта на тел. 112 и подал сигнал за разпространение на наркотици от таксиметров шофьор на една от пловдивските автогари.

При обаждането си за бомба в I РУ Христов казал на оператора от тел. 112, че е "военна тайна" кой се обажда, отново повторил заплахата и прекъснал разговора. След проверка било установено, че в районното управление на полицията няма поставено взривно устройство. "Обаждането било невярно и заблуждаващо, тъй като на обвиняемия било известно, че в сградата няма поставена бомба", пише в обвинителния акт.

Обвинението се доказва от свидетелски показания, веществени доказателства, експертиза и др. Разпитан в хода на разследването, обвиняемият Атанас Христов не се е признал за виновен.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама