Четири са кандидат-проектантите за река Марица в Пловдив

14:41, 30 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири фирми са подали оферти за изготвяне на проект за укрепване и социализация на коритото на река Марица, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му проектантът ще бъде избран до средата на декември т.г., а договорът ще бъде подписан до края на годината.

Припомняме, че дейностите по зоната около коритото на Марица в територията на града, което е с дължина 10 километра, са предвидени на няколко етапа. Проектът се подготвя от години, като бяха извършени предпроектни проучвания, няколко технически задания и две обществени обсъждания в залата на Общинския съвет.

Стойността на откритата процедура за проектиране е 250 хил. лева, припомни Тотев. Заданието обхваща зоната от парк "Отдих и култура" до бента в източната част на реката, след моста на Адата.

До лятото догодина се очаква да бъде изработен техническият проект, да се получат съответните разрешителни и до края на 2016 г. да се започне с търговете за изпълнителите.

Отделните етапи ще имат и различни източници на финансиране. Зоната от моста на Панаира до Адата ще бъде включена в проект по ОП "Региони в растеж", а за останалите ще се търси финансиране от общинския и републиканския бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама