Съдят за присвояване счетоводителка на Съюза на архитектите във Варна

15:24, 30 ное 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската районна прокуратура внесе обвинителен акт в районния съд срещу Иванка Иванова- обвинена в длъжностно присвояване на 9542 лева. Деянието e извършено в периода от 2 януари до 31 декември 2014 г.

68-годишната Иванова била назначена с граждански договор като счетоводител-оператор в Съюза на архитектите в България – клон Варна. Длъжностната й характеристика включвала достъп до банковата сметка на дружеството, без да е необходимо съгласието или одобрението на работодателя й при извършване на операции със сметката. През септември 2014 год. след сигнал до Съюза на архитектите в България – клон Варна, за неправомерни тегления на средства от Иванова е назначена ревизия на цялата 2014 год.

От изготвената съдебно-счетоводна експертиза и предоставените от банката финансови документи се установява, че счетоводителката е изтеглила общо 10 700 лева, от които едва 1157 лева са отишли за покриване на разходи на дружеството. Липсват финансови документи за наличности в касата на съюза. Според експертизата присвоената сума от длъжностното лице е в размер на 9542 лева, която не е възстановена от обвиняемата.Предстои насрочване на делото във Варненския районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама