Орязват бюджета на ДАНС с 10 млн. лв.

15:38, 30 ное 15 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюджетът на ДАНС за догодина ще бъде 97,3 млн. лв. при 107,9 млн. лв. за настоящата. Решението бе взето от ресорната парламентарна комисия, която разглежда закона за Бюджет 2016, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Депутатите единодушно отхвърлиха 3 предложения за увеличение на средствата на ведомството. От ГЕРБ поискаха 1,5 млн. лв. повече пари за ДАНС, АБВ – 4 млн., а от БСП - 10 млн. лв. В мотивите си от АБВ изложиха напрегнатата международна обстановка и терористичната заплаха, пред която е изправена Европа. По думите на депутата от партията Светослав Белемезов 80% от бюджета на ДАНС отива за борба с тероризма и едно увеличение от 4 млн. лв. е крайно необходимо.

На фона на събитията в Париж и последвалите предприети крайни мерки за сигурност на Стария континент депутатите счетоха за незначителна темата за тероризма, като единствено активна беше председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Народните представители не следяха дебата и хода на приемането на законопроекта, като никой не гласуваше и не слушаше изказващите. Депутатите намериха за по-интересно да говорят помежду си или по телефоните си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама