Кампания в подкрепа на деца със синдром на Даун започва музикална школа от Търговище

07:02, 03 дек 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Музикална школа “ New voices” от Търговище подкрепя децата със синдром на Даун. Новината беше обявена на специално пресконференция под мотото "Едно добро". В навечерието на коледните празници музикалната школа и Сдружението на родителите на децата със Синдром на Даун работят по съвместен проект „Приказки за Доброто, приказки за Слънцето“.

Четвърта поредна година едни от най-обичаните български популярни личности и звезди участват безвъзмездно в специални фотосесии заедно със слънчевите деца на България - децата със Синдром на Даун, и така се ражда авторският благотворителен календар в подкрепа на хората с най-честата генетична аномалия. Всяка година календарът излиза и със специално видео-мейкинг, което се озвучава с песен – послание. Песен за доброто, приятелството и всичко онова, което ни кара ежедневно да се усмихваме и да се чувстваме истински и добри хора. Песента „Доброта“ на Веселин Маринов по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст  на Александър Петров бе избраната песен да озвучи посланието на Календар 2016. Шестнадесет индивидуални изпълнители от 5 до 16 годишна възраст, заедно с осем годишната Никол от Търговище със Синдром на Даун участваха в студийния и видео запис на песента.

„От години следя личността, жената и майка на дете със Синдром на Даун - Тони Маринова. Възхищавам се на силата, креативното мислене и желание, с което завладява всички около себе си. Щастлива и благодарна на съдбата, въпреки различното си дете, Тони вярва в дъщеря си и заявява, че децата със Синдром на Даун не са болни, а генетично различни или иначе казано, те са просто различен вид човек - без задно мислене, злоба, завист, лицемерие и предразсъдъци и с голямо, голямо сърце”, споделя развълнувано Деси Станкова и продължава: "Според мен в Бълария все още не сме свикнали да възприемаме различните! Радвам се, че в точния момент имах възможността да общувам с правилния човек, а именно Тони! Идеите ни взаимно се допълваха всеки ден, мислехме еднакво и резултатът е докосващ."

Тони Маринова, председател на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун заяви "Благодаря от сърце на Деси Станкова и всички прекрасни ангелогласни деца от Музикална школа „New voices”, които прегърнаха каузата на децата със Синдром на Даун. С тяхната "Доброта" ще срещнем хората лице в лице със Синдрома на любовта и ще покажем с усмивка, че всеки човек, въпреки своите различия, има място под Слънцето и заслужава пълноценен живот. Нека бъдем добри и да се приемаме такива, каквито природата ни е създала. Защото всеки има право да обича¸ да го обичат. И защото животът е приключение за всички нас, независимо от пол, цвят и хромозоми. "

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е нестопанска организация, основана през 2009 г., която има за основна цел да подпомага и работи за социалната интеграция и личностната реализация на хората, в частност на децата и юношите със Синдром на Даун, който е най-често срещаната генетична аномалия. Това състояние се дължи на една допълнителна хромозома в 21-ата хромозомна двойка. Хората с този синдром имат в кариотипа си 47 хромозоми вместо 46, както всички останали. На всеки 700 родени деца, едно е със Синдрома, като тази честота е еднaква във всички страни, всички раси и всички социални групи. Годишно в България се раждат около 100 новородени с генетичната аномалия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама