Пускат светлините на коледната елха в Благоевград

07:54, 03 дек 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светлините на коледната елха ще бъдат пуснати тази вечер от 18.30 часа с музикална програма. Преди това от 18 часа ще стартира шествие, което ще започне от Съдебната палата и ще бъде предвождано от снежни крал и кралица и елха на кокили, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности на Благоевград Христина Шопова.

Тя допълни, че тази година Дядо Коледа отново ще изненада жителите и гостите на Благоевград. Три коледни фоайета ще заработят от 7 декември - едното ще е в Регионалния исторически музей, а останалите две - в Регионалната библиотека и във фоайето на театъра. Традиционната инициатива "Часът на приказния разказвач" продължава и тази година. Нейният старт е на 8 декември.

"Мероприятията от „Коледен фестивал Благоевград 2015-2016г.” ще продължат до последния ден на 2015г. и на 9 януари 2016г. с Кукерски фестивал.  През целия месец, календарът е изпълнен със събития за всеки вкус, предпочитание и възраст. На 12- ти декември пред Общината ще има „Чаена церемония”, на която ще се дегустират различни видове чай, за да могат хората да се стоплят. На 18-ти и 19-ти е „Коледен панаир”, който по традиция правим с фондация „EASY ART” и Станка Желева. За втора поредна година той ще бъде отворен във фоайето на общината и ще се  изработват празнични  сладки. Тази година ще има и играта „Пинята”. Изработен е голям снежен човек, а децата трябва да се погрижат със затворени очи да го отворят и от него да излязат бонбони”, каза още Христина Шопова и допълни, че на Дядо Коледа със специална празнична програма  ще обиколи и благоевградските квартали. На 20-ти декември ще се проведе и Коледен базар, в който децата ще изложат изработеното в „Работилница на Дядо Коледа”. Връчването на наградите „Спортист на годината” също са заложени в програмата на фестивала и ще бъдат раздадени на 17-ти декември в зала „Скаптопара”.

Новото тази година е конкурсът "Нарисувай Коледа". Всяко дете може да участва в него като пусне рисунката си в кутията на Дядо Коледа, която ще бъде поставена на площада пред общината до дни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама