Стрелецът от Калифорния бил много религиозен, молел се по няколко пъти на ден

10:51, 03 дек 15 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стрелецът от Сан Бернардино Саид Фарок бил много религиозен и се молел по няколко пъти на ден, дори когато бил на работа. Той и саучастничката му, с която се предполага, че имали романтична връзка, бяха застреляни от полицията.

28-годишният Сиед Фарук вчера започна масова стрелба по време на коледното парти на колегите си от здравната общинска служба, което самият той напуснал, вероятно със скандал. Това е станало в регионалния център „Инланд“ в калифорнийския град, който се намира източно от Лос Анжелис, съобщава CNN.

При стрелбата бяха убити 14 души, а 17 са ранени.

Все още няма информация дали нападението е терористичен акт. Разследвания се водят на три локации, сред които е и сградата, в която стана стрелбата, и в жилището, където живеели нападателите. И на трите места има съмнения за експлозиви.

Няма трети замесен

Началникът на полицията в Сан Бернардино Джарод Бурдуан каза, че полицията вече не смята, че е имало трети стрелец, който е избягал. По-рано се появи версия, че има трети замесен и това е братът на Саид.

Саид Фарок бил много религиозен мюсюлманин

"Саид беше много религиозен. Молеше се по няколко пъти и по време на работа. Той е мюсюлманин", разказва мъж, представил се за баща му пред The New York Daily News.

Синът е работел като здравен инспектор, който е отговарял за ресторанти и хотели. Бил е нает преди 5 години. По думите на бащата 28-годишният мъж е бил женен и е имал дете. Откакто обаче майката и бащата на Саид се развели, той не виждал сина си.

Неговата колежка Гризелда Райсингер казва, че Саид е бил много тих. "Казвах му здравей и чао, но никога не сме започвали разговор. Той никога не казваше нищо", разказва тя.

По думите й Фарук се върнал от отпуск по бащинство наскоро.

Мюсюлманската общност в Калифорния осъжда станалото

Лидерите на мюсюлманската общност в щата Калифорния ще направят изявление, осъждащо стрелбата отнела живота на най-малко 14 души в град Сан Бернардино, съобщи Съветът по американско-ислямските отношения.

Представители на отдела в Лос Анжелис на тази правозащитна организация и и на Ислямския съвет на Южна Калифорния ще дадат пресконференция. Те "ще осъдят случилото се и ще поднесат съболезнования на загубилите свои близки и ранените".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама