Международни експерти по туризъм се събират във Варна

11:37, 03 дек 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът BS TOURISM NET с водещ партньор Община Варна събира на работна среща представителите на туристическия бранш и осемте международни екипа, партньори в проекта. На срещата, която е финална за проекта, чието изпълнение приключва на 26-ти декември тази година, партньорите от Украйна, Молдова, Грузия и Румъния ще представят реализираните дейности.

Такива срещи се проведоха във всички пет страни от проекта, предстоящата среща е трета за България и петнадесета за всички участващи страни.

Пълно име на проекта е "Създаване на Черноморска мрежа за устойчиво развитие на туризма в България, Румъния, Украйна, Молдова и Грузия) се финансира от Съвместната оперативна програма "Черноморски басейн 2007 – 2013“ по решение на Европейската комисия. Общата му стойност възлиза на 610 хил. евро, като за Община Варна предвидената сума е 82 хил. евро. Общината получава и десетпроцентно съфинансиране от Министерството на регионалното развитие. Партньорите от петте страни разработиха туристически оферти – национални и трансгранични, които ще бъдат публикувани на  специално изграден уеб портал.

Целта на офертите е да покрие широк спектър от интереси на туристите към Черноморския регион – пешеходни преходи в природни резервати, наблюдение на птици, гастрономически и винени оферти, културен туризъм, тракийски, гръцки и римски останки, религиозен туризъм, велосипедни преходи, крепости на Черноморието, Средновековни крепости и др.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама