Провериха зимната техника за почистване в Пловдив (снимки)

12:15, 03 дек 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преглед на техниката за зимно дежурство в работен режим "разпръскване на сол" направиха от ОП "Чистота" в Пловдив.

Проверени са както 20-те разпръсквача  на фирмата подизпълнител КМД, така и 6-те собствени разпръсквача на сол, съобщиха от Община Пловдив.

"При необходимост се правят корекции в настройките, така че да се постигне максимална ефективност при работа. Целта е при снеговалеж да гарантираме качествено изпълнение на услугата", коментира шефът на предприятието Иван Стоянов.

Той припомни, че при зимните дежурства в Града под тепетата не се използва пясък, а само сол с цел - подобряване чистотата на въздуха.

4200 тона сол има в наличност в момента. Предприятието разполага с химически препарати - 93 тона калциев дихлорид и 12 тона айсмелт, които ще се използват за обработване с модерната мултифункционална техника на "Чистота" на пешеходните зони, площадните пространства, а за първи път - и на новоизградените 48 км велоалеи. 

Тази зима поддържането на Пловдив се осигурява от 55 снегорина - 40 на подизпълнителя КМД и 15 на "Чистота", 20 броя разпръсквача на КМД и 6 на общинското предприятие, 5 челни товарача на КМД и 3 на "Чистота".

В готовност за работа и при най-трудни условия са 440 служителки ръчен труд. В предприятието денонощно има дежурни шофьори, които веднага да реагират при тежка обстановка.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама