Гости от Норвегия дойдоха в Русе за приключването на проект за работа с деца в риск

13:19, 03 дек 15 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани на Норвегия гостуваха на общинската администрация по повод приключването на проект „Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в Община Русе“.

В него са били включени деца в риск и с увреждания от втора и трета група на 5 детски градини в дунавския град, с които са работили специалисти, педагози и родители.

Представителите на различни неправителствени организации от скандинавската държава, които са работили по проекта съвместно с общината, коментираха, че са посетили детските заведения и са останали впечатлени от добрите резултати и от активната роля, която играят родителите при работата за подобряване здравния и социален статус на децата си. Те коментираха, че тук работата в тази насока се върши по-добре, отколкото в тяхната страна.

Продължителността на проекта е 2 години и това е станало причина в него да се включат повече деца от предвиденото, тъй като тези, които през миналата година са били във втора група, сега са в трета и също са били обхванати от дейностите по проекта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама