Спортната академия се сдоби с нов футболен стадион (снимки)

14:11, 03 дек 15 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов футболен стадион с изкуствена трева в Националната спортна академия (НСА) „Васил Левски“ беше официално открит днес. Спортният министър Красен Кралев, ректорът на висшето учебно заведение проф. Пенчо Гешев и столичният кмет Йорданка Фандъкова прерязаха лентичката на новооткрития спортен обект.

След откриването на стадиона бе изигран мач между смесени отбори, чийто старт даде Кралев. След това той коментира пред медиите спирането на финансирането на щангите, като каза, че винаги е подкрепял състезателите. Той допълни, че щангистите ни не са виновни за състоянието на спортната дисциплина. По думите му усилията са били насочени към това да се намалят наказанията на спортистите и да се спаси спорта.

Сред присъстващите бяха зам.-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, зам.-кметът на район „Студентски“ Светослав Йорданов, бившият ректор на НСА проф. Лъчезар Димитров, бившият министър на младежта и спорта проф. Свилен Нейков, вицепрезидентът на Българският футболен съюз (БФС) Михаил Касабов, генералният секретар на Българският олимпийски комитет Велчо Горанов, изпълнителен директор на Българският спортен тотализатор Дамян Дамянов, президентът на Аматьорската футболна лига (АФЛ) Румен Вълков, главният секретар на АФЛ Александър Шатровски, бившият председател на БФС Валентин Михов, футболни легенди, членове на настоятелството на НСА, бизнесмени и представители на общини, спортни клубове и организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама