Автобусни връзки със селата иска кметът на Опан

14:58, 03 дек 15 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждане на вътрешна транспортна схема на община Опан, готви новоизбаният кмет Генчо Колев. „Така ще се осигури достъп до Опан на всички села от общината”, обясни кметът. Той ще иска автобусите от Стара Загора за Димитровград да минават през населените места. Кметът се оплака, че пътят от село Венец до Гълъбово е затворен от Агенция „Пътна инфраструктура” още преди четири години, а той е иднствената връзка с топлоцентралите в комплекса „Марица-изток”. Затова той ще сезира министъра на регионалното развитие и благоустройството, за да се търси начин за ремонта и отварянето му.

„Ще се опитам да отворя и аптека, защото в момента в цялата община няма нито една”, каза още Генчо Колев. На следващото заседание на Общинския съвет кметът ще предложи за одобрение проект за реконструкция и модернизация на водопроводната мрежа в селата Ястребово, Средец, Бял извор и Тракия, на стойност 6 млн. лева.

Ще се кандидатства за финансиране по европейски и национални програми и с проекти за енергийна ефективност на сградите общинска собственост.  

Общо 2.1 млн.лв.  е проекто бюджетът на община Опан за 2016 година. Общината има и несъбрани вземания за над  240 хил. лева. „ Започнах диалог с длъжниците, който се оказа ефективен и вече са събрани над 100 000 лева, спрял съм и три изпълнителни дела", коментира Генчо Колев.

Жителите на община Опан са 2300, а населените места 13. Най-сериозен проблем има в село Бащино, където живеят тридесетина души и никой не иска да ги снабдява с хранителни стоки. В село Бял извор пък от 160 жители, 100 живеят самотно. Генчо Колев обясни, че престъпността в общината е малка, но се работи за осветеността по селата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама