Ивелина Василева се радва на глобалното затопляне – щяло да удължи летния сезон

15:06, 03 дек 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През последните 20 години в България е станало по-топло средногодшино с 1.3 градуса по Целзий. А заради повишаването на температурите има предпоставки за увеличаване на летния туристически сезон. Това заяви днес министърът на околната среда и водите Ивелина Василева днес по време на конференцията "Измененията на климата – предизвикателствата пред българската природа и туризъм" в София. 

По нейните думи повишаването на градусите ще се отрази на туризма у нас, защото ще се увеличи летният туристически сезон. Според нея секторът е умерено устойчив на климатичните промени, затова трябва да се развиват целогодишно различните му видове. 

"Затова смятаме, че много важна и приоритетна възможност за България е развитието на алтернативните, целогодишни видове туризъм – познавателен, религиозен, маршрутен, кулинарен, винен, балнео, спа и културен", добави Василева. 

Припомняме, че в края на миналата седмица министърът на туризма Николина Ангелкова, пък, изказа надежда, че международното положение ще се отрази добре на туризма в България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама