БСП продължава да търси 90-те млн. лева на „Топлофикация“, потънали в КТБ

15:54, 03 дек 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП няма да спре да търси отговор на въпроса защо толкова лесно принципалът на „Топлофикация“ - Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, се отказа от 90 милиона на дружеството, които потънаха в КТБ. Това заяви председателят на групата на социалистите в градския парламент Калоян Паргов след днешната сесия на СОС. 

На нея беше гласувано разрешение на „Топлофикация“-София да сключи споразумение с „Български енергиен холдинг“ за разсроченото плащане на 503 милиона лева дълг за 20 години.

“Проблемът със задълженията на „Топлофикация“ към БЕХ не е от вчера. В предишния мандат групата на БСП в Общинския съвет активно работеше и съдействаше за разрешаването му, припомни Паргов. - Днешното споразумение е стъпка в правилната посока. То ще даде глътка въздух на „Топлофикация“- София да се справи със задълженията. Затова и го подкрепихме.“ 

Паргов обаче обяви, че групата на социалистите ще продължи да търси отговорност за загубените 90 милиона на дружеството от разплащателните сметки в КТБ.

„Миналата година, когато поставихме този въпрос, управляващото мнозинство се скри. Ние искаме да знаем кой носи отговорност за тези пари. На днешната сесия отново не чухме отговор на този въпрос“, заяви Паргов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама