Задържаха група трафиканти на незаконни мигранти в Пловдив

17:28, 03 дек 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима трафиканти на незаконни мигранти са задържани в рамките на 24 часа при съвместна операция на МВР и ДАНС на територията на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Целта на операцията, протекла под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив, е пресичане на престъпна дейност на група български граждани, извършващи незаконно прехвърляне през българските граници на чужденци с рисков профил.

Групата е осигурявала срещу заплащане транспортни средства, места за настаняване и неистински документи за самоличност и е организирала последващо незаконно влизане на чужденците в съседни на България държави. При извършените обиски и претърсвания са открити вещи и предмети, свързани с извършваните престъпления.

Операцията е част от съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България. Провеждането й е свързано и със засилените контратерористични мерки в контекста на повишената в световен мащаб терористична активност.

Продължава изясняването на самоличността на чужденците, прехвърляни незаконно от групата български граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама