Белгия обвини още двама за терора в Париж

17:42, 03 дек 15 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Белгия повдигна обвинения на двама нови заподозрени за атентатите в Париж, предаде Франс Прес, позовавайки се на изявление на прокуратурата в страната.

Припомняме, че белгийските сили за сигурност са вдигнати на крак след кървавите атентати в Париж, при които загинаха 130 души, а над 350 бяха ранени.

Миналата седмица в Брюксел бе задържан още един човек, заподозрян за връзка с атентатите.

До момента обвинения по делото за терористичните актове в Париж са предявени на други петима задържани. Двама от тях – Мохамед Арми и Амза Атту, са довели в Брюксел от Париж главният заподозрян, издирвания във Франция и Белгия – Салах Абдесалам. Те бяха задържани вчера при обиски в пет жилища на две от предградията на белгийската столица. В сряда в Париж задържани и други двама души - мъж и жена, във връзка с кървавите атентати от 13 ноември в Париж. Смята се, че двамата са били близки до Джауад Бенауд, срещу който бяха повдигнати обвинения във връзка с терора във френската столица.

Междувременно стана ясно, че Франция планира промени на Конституцията, за да може да удължи извънредното положение, което беше въведено в страната след атентатите от миналия месец в Париж. В момента в страната е обявено извънредно положение, което ще продължи до края на февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама