Ексвътрешен министър: „Яневагейт“ е политическа игра

11:48, 05 дек 15 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандалът „Яневагейт“ е политическа игра и едва ли някой се опитва да „скрои шапката“ на главния прокурор Сотир Цацаров. Това коментира пред bTV бившият вътрешен министър Виктор Михайлов (1992-1994).

"Случаят е изключително неприятен, ако наистина някой е искал да „опраскат“ Владимира Янева. Къде е тогава независимостта на съдебната система? Това ще продължи ако Висшият съдебен съвет (ВСС) остане в този си вид, защото сега той е политически орган", заяви Михайлов.

Бившият вътрешен министър коментира и скандала с бившия главен прокурор Никола Филчев по делото за намерените в дома му  подслушвателни устройства.

„В целия свят чуждите дипломатически мисии се подслушват. Това не е тайна за никого. Ако сте забелязали, когато стана „Филчевгейт“ нито едно посолство не постави въпроса защо в техния бивш дипломатически блок има поставени подслушвателни устройства. Там бяха поставени такива устройства. С разрешението на Татарчев аз подписах заповед за поставяне на усторйства. Когато махнаха дипломатите от този блок е било редно да махнат и устройствата. Не са ги махнали и е останало такова устройство и в апартамента на Филчев“, припомни Виктор Михайлов.

Той обясни, че като фигура в съдебната система и в момента ще му бъде трудно да коментира автентичността на записите от разговорите между уволнената съдийка Румяна Ченалова и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

„Трудно ми е да отговоря, защото съм вътре в тая каша. Участвам в съдебната система като адвокат. Тази неприятна история няма да свърши ако не се направят радикални промени за осигуряване на конституционното право на съдебната система да бъде независима", каза Михайлов. Бившият министър лаконично коментира и делото „Червеи“.

„Никой не е доказал, че има изтекла информация от системата на МВР. Поне не са намерени и представени тези доказателства. Знае се, че някой е ровичкал, но ако това се докаже ще бъде голям удар“, заяви Виктор Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама