Валентина Йорданова влиза в директорския борд на Индустриалния парк в Шумен

07:05, 10 дек 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шефката на общинската дирекция „Устройство на териториите” Валентина Йорданова да влезе в Съвета на директорите на „Индустриален парк”-Шумен предлага кметът Любомир Христов. Докладната записка ще се разглежда на сесията на 17 декември.

Промяната в състава на директорския борд се налага, тъй като досегашният член на съвета Росица Антонова стана зам.-кмет по стопанските дейности на община Шумен.

Затова съветниците ще трябва да я освободят от поста й като спазят изискванията на закона за местното самоуправление.

Topnovini.bg припомня, че „Индустриален парк Шумен” АД бе учреден през декември 2008 г. с решение на Общинския съвет. В дружеството са акционери Община Шумен и „Ники БТ” АД. Кметът на общината е определен за представител на Община Шумен в Общото събрание на дружеството.

Съгласно устава на Индустриалния парк, Съветът на директорите на дружеството се състои от петима членове и се избира от Общото събрание за срок от пет години, като акциите в дружеството - притежание на Община Шумен, са привилегировани и дават на притежателя им особеното право на два гласа само при гласуване на определени решения на общото събрание на дружеството, включително за избор на двама от членовете на съвета на директорите.

От февруари 2012 година Виктор Красимиров Минчев и Росица Иванова Антонова са избрани от Общинския съвет за членове на Съвета на директорите на дружеството.

След назначаването й за зам.-кмет Антонова е подала заявления до кмета и до председателя на Общинскиясъвет за освобождаването и от директорския борд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама