Девет екипа ще разузнават при зимни условия в Стара Загора

07:26, 10 дек 15 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сформирани са девет екипа от структурите на общинска администрация в Стара Загора, за разузнаване и издирване на пострадали и за изясняване на обстановката по четрътокласната пътна мрежа и улиците на Стара Загора, стана ясно след работно заседание на Общинския щаб за защита при бедствия.

Община Стара Загора е в готовност за зимния сезон 2015/2016 г. Предвидено е сформиране на аналитична група за ежедневно оценяване на метеорологичните прогнози. Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени източниците за информация и режима за предаване на данни за обстановката. Изградена е информационна система, работеща с над 90 първични източника на информация. Координацията на аварийно-спасителните дейности ще се извършва от Щаба за защита при бедствия.

Оперативното денонощно дежурство за зимната поддръжка на пътищата започна на 1 декември. Разпределени са зоните за снегопочистване на пешеходните площи в Стара Загора между общината и сметопочистващата фирма ”Зауба” . Дейностите за зимно поддържане на пътната мрежа от четвърти клас ще се изпълняват от „Пи Ес Ай“ с 26 специализирани машини, а зимната поддръжка на уличната мрежа в града ще се извършва от „Зауба“, с 12 специализирани машини. Улиците в малките населени места ще се почистват от наличната техника в съответното населено място. Ако в населеното място няма подходящи специализирани машини, е предвидено машини на „Пи Ес Ай“  да извършват отстраняване на снега до автобусните спирки.

Съгласувани са дейностите и с частни дружества за използване на инженерно-строителна техника. Осигурени са и помещения за настаняване на хора без подслон при ниски температури. Съставен е регистър на болните на хемодиализа и жените в напреднала бременност  за организиране на транспортиране до болнични заведения при нужда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама