Център за деца с аутизъм отваря врати в Пловдив

07:29, 10 дек 15 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център за деца с аутизъм открива I Can Too ("И аз мога") днес в Пловдив. Вратите на центъра, който ще е на третия етаж в в сградата на ДКЦ VI, отварят в 11 часа, а официалното откриване е в 17.30 ч.

Името "И ние можем" (Wе Can Too) разкрива идеята да се работи с деца и родители, защото заедно и с общи усилия всички можем да подобрим качеството на живот на децата с аутизъм, споделят инициаторите.

Центърът е резултат от неколкогодишен труд по реновиране на пространството, предоставено за безвъзмездно ползване от Община Пловдив. За реализирането му I Can Too обедини усилия с много фирми, частни лица и доброволци, които се включиха с финансови и нефинансови дарения.

Заедно с тях "И аз мога" създаде едно по-различно място, където ще се работи с детето и с цялото му семейство. Специалистите ще бъдат обучавани по световни програми за работа с деца с аутизъм. Това е първият по рода си център, в който ще се създаде благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

От I Can Too благодарят на всички, които повярваха в идеята и помогнаха тя да се превърне в реалност.

Центърът ще започне активна дейност в началото на януари 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама