Три протеста тресат Бургас днес

07:41, 10 дек 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три големи протеста се очакват днес в центъра на Бургас. Майки, библиотекари и производители на домашна ракия ще блокират града, за да изразят исканията си към управляващите.

В 11:00 ч., два часа след началото на работния ден, на площад "Тройката" родители ще настояват да се намали периодът, на база на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца. Минималната работна заплата да се обвърже с размера на обезщетението, което майките получават в периода между първа и втора година на детето. Увеличаване на детските надбавки и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството. Места за всички деца в общинските и ведомствени детски ясли и градини. Обезщетения за майчинство на студентките, родили до 2 години след дипломирането си във висше учебно заведение, адекватно заплащане за деца в неравностойно социално положение, както и бюджетът да поеме целия пакет от рехабилитационни грижи при недоносените деца до навършване на 3 години.

Час по-късно, от 12:00 ч., служителите на регионалната библиотека в Бургас ще митингуват пред четирите сгради на библиотеката. Те апелират за увеличение на средната работна заплата и повече пари в бюджета за сектор „Култура“.

По същото време пред сградата на общинската администрация в Бургас на протест ще се съберат и производителите на ракия от региона. Причината за тяхното недоволството е промяната в Закона за акцизите и данъчните складове, с които ще се намали обемът на съдовете за дестилация от 1000 л на 500 л и ще се ограничи периодът на работа от 1 юли до 31 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама