Дядо Коледа идва при онкоболни малчугани в Пловдив

08:02, 10 дек 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Коледно парти за герои" с Дядо Коледа, елфи и джуджета, театър, много подаръци и лакомства ще зарадва днес децата от онкохематологията в Пловдив.

Идеята на организаторите на благотворителната инициатива, организирана в социалната мрежа Фейсбук, е да зарадват децата и да подкрепят техните майки.

"Страшно много хора се включиха в кампанията", сподели Красимира Стефанова, която е една от инициаторите. В благородната кауза се включили и много хора от чужбина с подаръци и саморъчно направени картички.

"Всички хора трябва да разберат, че има много деца, които са излекувани от онкозаболяване и други, които са в ремисия. Има и такива, които са на извънболнично и болнично лечение. Ние не ги виждаме, защото не се водят кампании за тях в социалните мрежи. С тази инициатива искаме да кажем на техните майки да не се отчайват и да продължат да се борят", обясни още Красимира.

Акцията по събирането на играчките и книжките е стартирала преди повече от месец, така че за всяко дете в болницата ще има коледен пакет с подаръци.

Преди време по идея на майките на децата с онкозаболяване в Пловдив стартира инициатива за набиране на средства за специална апаратура, която да открива вените на ръчичките на децата, за да няма излишни убождания от игли. Събраните средства са били достатъчни за заплащането на тази апаратура за болниците в Пловдив, София и Варна. Очаква се до дни специалната апаратура да пристигне в трите здравни заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама