В. Търново на 2-рo място по „Местна система за почтеност“ в доклад на „Прозрачност без граници“

08:10, 10 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В годишният доклад на авторитетната международна организация, изследваща прозрачността и борбата с корупцията Община Велико Търново получава изключително висока оценка в раздел  „Местна система за почтеност - Индекс 2015“, съобщават от пресцентъра на кметската администрация в старата столица.

Изследването е комплексно и включва оценка за работата на девет ключови за местната общност сфери - кмет, Общински съвет, общинска администрация, политическите партии, съдът, полицията, бизнесът, медиите и структурите на гражданското общество.

По критерий „Местна система за почтеност – Индекс 2015 Велико Търново е класирана на второ място с оценка - 4.25. Според доклада  Велико Търново е сред общините, които имат създадена добра инфраструктура за развитие на устойчива местна система за почтеност.

Основен принос за това имат кметската институция, Общинският съвет, местната администрация, както и ефективната работа Областния обществен съвет за противодействия на корупцията и на районната прокуратура в града.

Добър капацитет за принос към развитието на средата на почтеност регистрират и местните политически формации и активните граждански организации. Местните бизнес организации в най-голяма степен са длъжници по отношение подкрепата на местни инициативи за почтеност.

Местните медии следва да развият практиките си на прозрачност и почтеност. Съдилищата в града са изправени пред предизвикателството да подобрят срочността в правораздаването, се посочва още в резултатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама