Борисов клекнал пред Цацаров за съдебната реформа, обяви Христо Иванов

08:16, 10 дек 15 / Политика 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов е заявил пред бившия вече министър на правосъдието Христо Иванов, че Народното събрание ще гласува само тези промени, които са съгласувани с главния прокурор Сотир Цацаров. Това обяви самият Иванов пред "Нова". 

"Борисов бе ясен с мен и ми заяви, че ще се случат само неща, съгласувани с главния прокурор. Опитахме се да лавираме през цялото време около него и накрая се получи това, което Сотир Цацаров искаше. Става въпрос за важните предложения. Ако главният прокурор може да обърне парламента по този начин, неговото желание да стане закон, не задавам въпроси, а отговори", коментира Христо Иванов.

И допълни: "200 гласуваха за предложението на една малка партия. Четири партии се отметнаха от своите подписи и отказа да въведат и най-малката формата на отчетност на главния прокурор". "Тази работа не става със совалки от един или друг министър. Не съм аз вносител, а тези 180 депутата. Срещнал съм се с всички заинтересовани парламентарни групи. Но решението не бе взето с аргументи, а бе политическо. Убеждаването трябваше да се случи на много по-високо политическо ниво", допълни Иванов.

"От момента, в който започнах да настоявам “Яневагейт” да бъде проверен, започна атака срещу мен, аз не получих никаква подкрепа. Правителството и цялата държава бе изправена пред много сериозен избор - това е най-големият корупционен скандал от началото на това управление и той се превърна в тест. Сами може да видите колко души от управлението излязоха и заеха дори някаква позиция. Тогава стана ясно, че ние като управление правим избор и той не е моят избор. В момента, в който настоях за проверка, ми се заяви, че водя войни. Ясно е, че тогава подкрепата е престанала", каза още той.

"Още от първия си ден казах, че съм на поста за конкретни задачи и ще съм на него, докато те могат да бъдат осъществени и нито минута повече", заяви Иванов за оставката си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама