Спират депонирането на отпадъци в сливенското село Сотиря

08:41, 10 дек 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев от днес ще бъде преустановено приемането на отпадъци за депониране на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен. Това съобщи инж. Николай Бакърджиев, гл. експерт отдел "Екология" на Общината.

Битовите и неопасните отпадъци от територията на община Сливен трябва да се транспортират до сепарираща инсталация за отпадъци на ДЗЗД „Обединение Екосорт Ямбол“, която се намира до Регионалното депо за неопасни отпадъци с. Хаджи Димитров, община Тунджа, област Ямбол.

Заповедта на кмета е на основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, във връзка с изпълнение на процедурите по закриване на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен по реда на Наредба № 6 от 27.08.2013 г. за условията и изискванията за изграждане и експлоатация на депа и на други съоръжения и инсталации за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци (обн., ДВ, бр. 80 от 13.09.2013 г., в сила от 13.09.2013 г.) и във връзка с влизане в действие на Регионална система за управление на отпадъците – Ямбол.

Контролът по изпълнение на заповедта ще се осъществява от инж. Стефан Кондузов – заместник-кмет "Устройство на територията и строителството", Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама