Андрей Райчев: Реформаторският блок ще се разпадне като старото СДС

09:43, 10 дек 15 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социологът Андрей Райчев предрече интересно бъдеще за Реформаторския блок. Според него коалицията ще се разпадне, „точно както е станало със старото СДС“.

Повод за коментара му пред БНТ стана вчерашната оставка на правосъдния министър Христо Иванов и последвалото оттегляне на доверието към правителството от страна на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев. Малко след това и депутатът Гроздан Караджов обяви, че няма да подкрепя кабинета. Реформаторският блок излезе с официална позиция по казуса, от която стана ясно, че те се разграничават от Кънев и Караджов и отрекоха, че партията ще премине в опозиция.

Според Райчев причината за проблемите в управляващата коалиция е това, че ГЕРБ вече се преминали от дясно в центъра и политиките, които провеждат, са по-либерални.

„Радан Кънев е в небрано лозе в момента. Проблемът на реформаторите е, че имат малко народни-представители и точно затова се нуждаят да влязат в коалиция. В един момент обаче коалицията не им харесва и започват да говорят срещу партньорите си“, каза още Райчев.

Социологът добави, че на Христо Иванов не му е достигнала повече гъвкавост и хитрост, за да прокара своята съдебна реформа. Самият бивш правосъден министър пък каза, че премиерът Бойко Борисов е искал всичко, което ще се приема като конституционни промени да бъде съгласувано с главния прокурор Сотир Цацаров.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама