В Кубрат днес поставят началото на коледните и новогодишните празненства

09:55, 10 дек 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер на площад "Възраждане" от 17.15 часа, граждани и гости на Кубрат заедно ще се веселят и ще присъстват на запалването на празничните светлини на коледната елха. С това ще бъде поставено началото на коледните и новогодишните празненства, съобщиха от общинската управа.

До края на месеца жителите на общината ще имат възможността да станат част от разнообразни културни събития.

На 16-ти декември ще се проведе Коледно шоу за деца сираци, а на следващия ден е Коледния празник „Тиха нощ, свята нощ“.

Традиционният Коледен празник за децата в неравностойно положение е на 18 декември, на 22 декември ще се състои празнична среща на кмета на общината инж. Бюрхан Исмаилов с ръководители на бизнеса, директори на учебни заведения, кметове на кметства и общински съветници, а на 23 декември ще се проведе Коледният спектакъл на читалище „Св.Св. Кирил и Методий 1891“.

На 25 декември – Рождество Христово от 8.00 часа е празничната литургия в църковния храм „Св.Св. Кирил и Методий “. По-късно млади коледари ще наричат за здраве и берекет.

На 31 декември, новата 2016 година ще бъде посрещната от жителите и гостите на града на площад „Възраждане“ с Новогодишна баница с късмети и народно веселие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама