Наградиха за иновации старозагорска фирма

10:11, 10 дек 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За единадесета поредна година Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, координатор на Enterprise Europe – България, организира Конкурса за иновативно предприятие на 2015 година, съобщиха от Фондацията.

Инициативата е осъществена с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и Норвежкия финансов механизъм.

Конкурсът има за цел да насърчи иновационната дейност на българските предприятия и да популяризира успешните български иновативни компании сред широката общественост. Тази година участниците са отличени в девет области според въздействието на тяхната иновационна дейност.

На специална церемония в рамките на единадесетия Национален иновационен форум на 8 декември 2015 г., президентът на България Росен Плевнелиев връчи статуетка за  „Иновативни технологии в традиционни сектори“ на фирма старозагорската фирма  „Бултех-2000“ ООД.

„Бултех-2000 разработва и произвежда средства за контрол и автоматизация в млекопроизводството и хранителната индустрия с фокус върху малките производители. Фирмата се награждава за интегрирана система за събиране на мляко Ekomilk iBond, която е световна новост. Тя съчетава ултразвуков метод за оценка на качеството на млякото с IT технологии за ценообразуване и он-лайн банкови разплащания. Фирмата е водещ международен доставчик на най-големите пазари като Индия, Бразилия, Китай и Мексико. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама