Пловдивските съветници от ГЕРБ скочиха срещу Савина Петкова

10:38, 10 дек 15 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от групата на ГЕРБ изразиха възмущение от присъствието на председателя на ОбС - Пловдив, Савина Петкова на срещата между омбудсмана Мая Манолова и областния управител Здравко Димитров.

Припомняме, че на въпросната среща бе обсъдено несъгласието на жителите на пловдивския квартал "Прослав" с пасарела, изграден на жп линията, а впоследствие Манолова препоръча на кмета на Пловдив Иван Тотев да управлява прозрачно и да се вслушва повече в гражданите.

"Като общински съветник ви призовавам публично да се разграничите от уронващите престижа на институцията омбудсман некомпетентни и преднамерени действия и внушения на лицето Мая Манолова", заяви Спас Гърневски. Той призова председателя на Общинския съвет да обсъди откровено ситуацията с хората от "Прослав" и с кмета на Пловдив, за да се търсят възможни решения в перспектива.

Според Гошо Къчков и Веселин Маневски на срещата Петкова е изразила мнение от името на целия ОбС, при положение че няма това право. Съветниците посъветваха председателя да не забравя, че тя е първа сред равни и трябва да спазва правилника и закона.

"Госпожа Петкова е добър председател на Общинския съвет и няма нещо, което да ме накара да променя доверието си към нея", коментира на свой ред кметът Иван Тотев. Според него тя просто малко е подценила ситуацията.

Въпросният пасарел, който разбуни духовете на сесията, всъщност не е общински проект и няма как Община Пловдив и кметът да въздействат върху тази реализация. Изпълнител на проекта, част от който е това съоръожение, е НКЖИ, съставна част от Министерството на транспорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама