Провериха 1744 превозни средства в акция „Зима” в Шуменско

10:39, 10 дек 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1324 нарушения са констатираните нарушения от полицейските служители по време на провелата се акция “Зима” на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. По време на акцията са проведени 26 специализирани полицейски операции.

Проверени са общо 1744 пътни превозни средства, сред тях  най-много са леките автомобилите – 1319.

Извършена е проверка на 376 товарни автомобили, 15 мотоциклета, 11 мотопеди. Контролните органи са спрели и са проверили 7 пътни превозни средства с животинска тяга, девет броя различна по вид селскостопанска и два броя малогабаритна техника.

66 са констатираните неизправности на пътните превозни средства по осветителните системи и сигнализация. Петима водачи са санкционирани, заради това, че шофират с разкъсани или износени гуми.

Нито един от проврените водачи  не е управлявал  превозно средство с неизправно устройство за измиване на предното стъкло. Няма установени водачи и с неизправни велосипеди.

За различен по вид констатирани нарушения са съставени 836 глоби с фиш, 374 акта за установени административни нарушения.

От движение за спрени 114 пътни превозни средства.  На водачи на превозни средства с животинска тяга са били съставени четири акта.

По време на акция “Зима” са били проверени и санкционирани 54 пешеходци.

На 49 от тях са съставени глоби с фиш, други петима са поискали да им бъдат съставени актове. До Агенция пътна инфраструктура са изготвени две предписания за отстраняване на недостатъци по пътни настилки, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. И двете са изпълнени.

До местните органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъци на пътните настилки, сигнализация и маркировка са изпратени четири сигнала. Изпълнените предписания са две.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама