Добрич е с амбиция да е първата електронна община в България

10:41, 10 дек 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще се борим Община Добрич да е първата електронна община в България. Това заяви Йордан Йорданов – кмет на Добрич Ще се борим Община Добрич да е първата електронна община в България. Това заяви Йордан Йорданов – кмет на Добрич, по време на конференцията „Индекс на местна система за почтеност“, организирана от Асоциация „Прозрачност без граници“ в София.

По думите на кмета, предстои създаване на социална платформа на община Добрич, в която гражданите да подават жалби онлайн, да проследяват движението на документите си и да получават друг тип съвременни електронни услуги. Далеч съм от мисълта, че можем да се борим с общини като Бургас, но Добрич е получавал и преди приза за прозрачност в работата на местните власти. Според гражданите, работата на общинската администрация не е толкова прозрачна, колкото трябва да бъде и нашите усилия ще бъдат насочени в тази посока, допълни градоначалникът на Добрич. Той обяви, че неговият екип дискутира създаването на обществен посредник в Добрич по примера на други общини, както и създаване на социална платформа на община Добрич, която да използва ресурсите на социалните мрежи и интернет страницата на общината. По този начин хората ще могат да подават жалби онлайн, да проследяват движението на документите си и да получават друг тип съвременни електронни услуги, обясни Йордан Йорданов. Йордан Йорданов посочи, че през последните 10 години гражданите на Добрич имат право да дават позиции по решенията на Общинския съвет, едва след приемане на самото решение. Според градоначалника тази практика на местната администрация трябва да се прекрати. Ние ще работим за това хората да имат възможност да изказват мнения и препоръки преди дадено решение да бъде вече факт, категоричен бе Йорданов.

По думите му в Добрич предстои възстановяването на т.нар. „тристранка“ между неправителствените организации, бизнес-организациите и общината, която ще провежда периодични срещи по важни за общината въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама