Над 12 000 лв. събраха телефонни измамници за ден в Старозагорско

10:49, 10 дек 15 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само вчера телефонни измамници са отмъкнали общо 12 100 лв. от възрастни хора в Казанлък и Стара Загора.

В 12,05 ч в Районно полицейско управлние в Казанлък се явил 85-годишен мъж от същия град, който заявил, че е жертва на телефонна измама. Около  7,00 часа вчера на домашния му телефон се обадил мъж, който се представил за братовчед му от Плевен и казал, че трябва да заплати капаро от 2600 лв. за закупуване на радиатори, запазени в магазин „Техномаркет”. Малко по-късно през жилището си възрастният мъж предал исканата сума на непознат за него мъж. По-късно от телефонна измама се оплакала и 81-годишна казанлъчанка. По същия сценарий около 11,00 часа дата на домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за племенника ѝ и заявил, че трябва да заплати капаро от 3500 лв. за закупуване на радиатори, запазени в магазин „Техномаркет”. Тя предала пред дома си исканата сума на непознат за нея мъж.

В 16,00 часа в Стара Загора в полицията се явил 89-годишен старозагорец, който разказал, че около 13,00 часа на домашния му телефон се обадил „мним доктор”, който му съобщил, че дъщеря му е пострадала при битов инцидент и се нуждае от спешна операция, за която трябва да заплати сумата от 15000 лв. Малко по-късно, възрастният мъж предал пред дома си сумата от 6000 лв. на непознато лице.

И по трите случая са образувани досъдебни производства. От полицията отново предупреждават възрастните хора, да не дават пари, искани по телефона, преди да са се свързали с близките си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама