Жители на „Изгрев” блокираха бул. „Транспортна”, готови са да се борят докрай (снимки)

11:52, 10 дек 15 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращите жители на бл. 3А в бургаския комплекс „Изгрев” обявиха гражданско неподчинение и блокираха бул. „Транспортна”, предаде репортер на Topnovini.bg.

Точно в 10,30 ч. около 20 души се събраха и започнаха да преминават по пешеходната пътека близо до магазин „Техномаркет”. Те носеха плакати с надписи „Бургас – най-добрият град се презастроява”, „84 %! Кмете, длъжник си ни” и с призив за оставка на главния архитект на Община Бургас.

Недоволството бе провокирано от тазсутрешния опит на строители на кооперацията на Неждет Куш пред бл. 3А да поставят врата между оградата и тротоара пред блока и по този начин да запушат изхода за преминаване на гражданите към спирката на бул. „Стефан Стамболов”.

С блокирането на пешеходната пътека протестиращите изпълниха заканата си от предните дни, че ако строителните дейности продължат, те ще обявят гражданско неподчинение.

„Всеки ден ще е така. Готови сме да се борим докрай. Ако трябва и кръв ще се пролее”, коментираха някои от недоволстващите, поети от вълната на емоцията.

Блокирането на пешеходната пътека продължи около 20 минути. В резултат се образуваха дълги колони от автомобили и от двете страни на булеварда. Водачите надуха клаксони, но не срещу протеста, а в подкрепа на него. Митингуващи и шофьори се подкрепиха взаимно, показвайки си жестове на одобрение с вдигнат пръст нагоре.

Предисторията на недоволството на жителите на бл. 3А в „Изгрев” може да прочетете в новините „По темата”!   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама